sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Murhia jälleen, mutta vaihteeksi Firenzessä
http://www.aviador.fi/store/image/cache/data/KomisarioBordelli_etukansi_500px-500x500.jpg

 Liekö kirjakerhon mainos vai mistä osui silmääni uusi tuttavuus, komisario Bordelli. Hänestä kertova ensimmäinen dekkariromaani on kirjoitettu jo 2002, mutta suomennettu vasta 2016. Tätä voi jo suorastaan närkästyneenä ihmetellä, sillä kohtuullisen kovassa nosteessa ovat laadukkaat (ja kehnommatkin) dekkarit olleet viime vuosina.

Romaani sijoittuu 1960-luvun alun Firenzeen, uuvuttaviin kesähelteisiin. Komisario on viisikymppinen, perheetön herra, jolla on oma, värikäs ystäväpiirinsä. Työnteon ohessa muistellaan taakse jäänyttä toista maailmansotaa ja sen aiheuttamia myllerryksiä sekä maltetaan istua ajoin perusteellisestikin herkullisten aterioiden äärellä. Sentään ei aivan niin tiuhaan kuin komisario Brunetti Venetsiassa.

Romaani on perinteinen poliisiromaani: saadaan tehtävä ja monien mutkien sekä nerokkaiden oivallusten kautta ratkaistaan rikos. Mutta romaani on myös omanlaisensa. Firenze on ainakin minulle uusi paikkakunta romaanimiljööksi ja Bordelli rosoinen, lupaava päähenkilö.

Kunpa näitä löytyisi lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Köysiradalla

Canyon Park  -kiipelypuiston löysi isompi lapsi internetin syövereistä talvella 2017, kun aloimme taas pohtia kesän kohteita. Tuo kammotu...