keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Pelastuvatko palatsit?

Luin heti ilmestyttyään Hannu Raittilan romaanin Canal Grande (WSOY 2001), joka voitti myös tuon vuoden Finlandia-palkinnon. Kirjahyllyäni siivotessa löysin taas teoksen. Siihen oli tartuttava myös siksi, että romaanin tapahtumat sijoittuvat Venetsiaan.

Suomalainen työryhmä lähtee selvittämään, miten pelastetaan palatsit varmalta tuholta. Seurueen jäsenet ovat keskenään hyvin erilaisia niin taustoiltaan kuin muutoinkin. Eikä Venetsiakaan ole sitä, mitä matkailumainoksissa.

Sumua, kosteutta, työtehtäviä, yllätyksiä, pettymyksiä... Varsinainen tehtävä ei ota onnistuakseen, mutta sentään aasi saadaan pelastettua.

Ensimmäisellä lukukerralla muistan nauttineen harvinaisesta päiväkirjamuodosta, jolla Raittila teostaan kuljettaa. Kosteus tunki omiinkin luihini. Hieman häijysti nyt näin jälkeenpäin tekisi mieleni kuvailla kirjaa tyypilliseksi Finlandia-voittajaksi - romaanina, jossa ainakin osalla henkilöistä on paha olla. Mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen teos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Köysiradalla

Canyon Park  -kiipelypuiston löysi isompi lapsi internetin syövereistä talvella 2017, kun aloimme taas pohtia kesän kohteita. Tuo kammotu...