sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Vapriikissa vaivatta muinaisen Ostian arkeen


Olin mukana järjestämässä Hämeenlinnan Finlandia-Italia ry:n retkeä Tampereelle, jossa kohteina olivat huikea näyttely Ostia - portti Roomaan (esillä 10.5. asti) sekä ravintola Piemonte. Pääsimme tutustumaan maailmallisessakin mittakaavassa ainutlaatuiseen näyttelyyn Katariina Mustakallion opastamana - hän jos kuka tunsi tämän kokonaisuuden.

Rooman vanhaa satamakaupunkia ja sen elämää esiteltiin monesta arkisesta näkökulmasta. Kokonaisuus näin maallikon mielestä oli rakennettu hengästyttävän hienosti ja harmonisesti tarjoten yleisten ajatusten lisäksi monenlaisia pikku yksityiskohtia.


Alla kuva arvostetun kätilön hautamuistomerkistä:
Ravintola Piemonte oli minulle uusi, herkulliseksi osoittautunut tuttavuus. Sijainti linja-autoaseman "kulmilla" sopii oivallisesti omille Tampere-retkilleni. Palvelu lähes 50 hengen ryhmällemme oli kätevää ja ystävällistä, brunssi herkullinen (oikeastaan pelkkä antipasto-pöytä olisi riittänyt, sillä se oli todella monipuolinen) ja miljöö kodikas.

Kun kotona reissun hurmaannuttamana tutkin karttaa, ilokseni havaitsin, että kesän majapaikastamme on oikeaan Ostiaan vain hieman yli kahden tunnin ajomatka. Päiväretki sinne siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esitys 25.4.

Tämä on liitetty Microsoft Office esitys, jonka tarjoaa Office .