tiistai 21. maaliskuuta 2017

Podere Ninfeo Cisternella - paratiisi maan päällä

Kun aloimme pohtia koko perheemme ensimmäistä yhteistä ulkomaanmatkaa kesälle 2014, kohteeksemme valikoitui Italia, koska minä pääsin määräämään ja perheeni on kiltti. Ja lasten kanssa olin jo hipaissut eteläistä Portugalia sekä Lissabonia ja Kreetaa - upeita paikkoja ja reissuja nekin.

Ystäväperheellämme oli pelkkää hyvää sanottavaa Gaia Travels -matkatoimistosta, joten aloimme etsinnät heidän valikoimistaan. Ja heti tärppäsi! Maatilamatkailutyyppinen majoitus keskellä kaunista Toscanaa, idyllistä maaseutua, rauhallisuutta - juuri meidän paikkamme, etenkin kun pääsimme tilavaan huoneistoon, pihalla on uima-allas ja joka paikka on sekä kaunista että siistiä.

Neljän sukupolven perhe asuu talon toista päätyä ja elää omaa arkeaan omassa rytmissään samalla, kun huolehtii vieraistaan. He ovat pensasaidalla rajanneet etupihansa omaan rauhaansa, mutta esim. takapihalla olevaa pyykkikonetta saamme käyttää. Samoin pitkin tonttia voi huoletta kuljeskella katselemassa esimerkiksi kissoja.

 Kun aikanaan ensimmäisenä iltana saavuimme perille, olimme jännittyneitäkin. Mutta vastassa oli rouvan lisäksi antipasto-lautanen, tilan omaa viiniä ja tuore leipä - siirryimme oitis lomatunnelmiin. Vaikka hallinnoin hellaa ja aterioiden valmistusta sekä puolisoni tiskaamista, ovat kaikki viikot tuntuneet lomalta. Meille sopii se, että perushuolto ei ole kiinni aikatauluista.

Uima-allas on meille yksi ratkaisevista tekijöistä lomapaikkaa valitessamme vielä, sillä lapsemme ovat luonnollisesti reissussa mukana. Ehkä sitten joskus, kun liikumme kaksin, putoaa tuo kriteeri pois. Minä taas nautin siitäkin, kun polskijoiden valvonta hoituu varjoisalta patiolta, josta näkö- ja huutoetäisyys altaalle. Ja kun ateria katettu patiolle, on koko perhe taas nopeasti yhdessä syömässä.


ja kuten kuvista näkyy, pilvisyys on vaihdellut joka vuosi, mutta tunnelma on ollut aina sama - levollinen ja touhukas, vailla arjesta tuttuja harrastusaikatauluja


Ensimmäisen lomaviikkomme loppu puolella selitin paikalla olleiden tulkkien kanssa Toninolle, että jos joskus kuolen, minun taivaassani on tällaista: kaunista, lämmintä, valoisaa ja rauhallista. Isäntä suositteli mieluummin palaamaan heille kuin odottamaan paratiisia. Ja niin olemme tehneet.

No miksi ihmeessä palata aina samaan paikkaan, kun on paljon nähtävää muuallakin? No koska Podere Cisternella sijaitsee keskellä kaikkea. Foianon kylästä on tunnin ajomatkan päässä vaikka mitä, ja jos haluaa istua autossa pidempään, valikoima kasvaa. Lentoyhteydet ovat hyvät - Milano, Bologna, Rooma - ja lennon jälkeen Autostradaa pitkin pääsee nurkalle, ellei sitten halua kierrellä esim. Pisan kautta. Suuria kaupunkeja, Firenze, Siena, Rooma, on lähettyvillä, mikäli haluaa viettää aikaansa niissä. Ja omaan kyläänkin on kävelymatka, noin 3 kilometriä pikkuisiin kauppoihin, jäätelöbaareihin, tuorepastakauppiaalle. Suuremmatkin ruokakaupat ovat ihan lähellä.

Parasta on tunnelma! Olemme tehneet aivan meidän perheemme näköisiä matkoja jo kolme, neljäs odottaa. Uutta katsottavaa löytyy yhä. Toki kohta alkaa tulla jo kiire, sillä meillä on jo suosikkikyliä, joissa on poikettava joka kerta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Esitys 25.4.

Tämä on liitetty Microsoft Office esitys, jonka tarjoaa Office .