lauantai 25. maaliskuuta 2017
Tuorepastataikina
Jos ei tuorepastakauppaa ole lähellä, on homma hoidettava itse. Eikä se oikestaan ole edes vaikeaa. Hommaa helpottavat yleiskone taikinaa veivatessa sekä aika, sillä taikinan on ainakin minun käyttämäni ohjeen mukaan levättäva tunnin verran.
Pastakonetta ei välttämättä tarvitse. Taikinan saa litteäksi kaulimella ja paloiksi vaikkapa veitsellä.
Keväällä 2009 sain kollegaltani tuorepastataikinan ohjeen, johon hän luottaa. Meni vielä viisi vuotta, kunnes aika oli kypsä pastakoneen hankintaan. Sen sain yllättäen rakkaalta siskoltani. Enteet onnistumiseen ovat todella hyvät.
Tällä ohjeella veivataan:
500 g (8 dl) durum-vehnää
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 munaa
1,5 dl lämmintä vettä
Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita suola niihin.
Tee jauhojen keskelle syvennys, johon lisätään öljy, munat ja vesi.
Alusta ainekset notkeaksi taikinaksi ja vaivaa vähintään 10 minuuttia.
Kiedo taikina tuorekelmuun, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.
Sitten litistämään, veivaamaan ja keittämään.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Esitys 25.4.
Tämä on liitetty Microsoft Office esitys, jonka tarjoaa Office .
-
Kun aloimme pohtia koko perheemme ensimmäistä yhteistä ulkomaanmatkaa kesälle 2014, kohteeksemme valikoitui Italia, koska minä pääsin määr...
-
Koska matkaan Toscanasta Venetsian lentokentälle on syytä varata puoli päivää, ehdimme hyvin jaloitella kylässä, joka osoittautui Soaveks...
-
Canyon Park -kiipelypuiston löysi isompi lapsi internetin syövereistä talvella 2017, kun aloimme taas pohtia kesän kohteita. Tuo kammotu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti