tiistai 13. kesäkuuta 2017

Montalcinon linnoituksella


Käytämme ahkerasti matkakohteittemme valinnassa hyödyksi Autoliiton kirjasta Pohjois-Italian ja Toscanan parhaat matkailukohteet. Se esittelee lyhyesti, mutta monipuolisesti kymmeniä houkuttelevia paikkoja, joista olemme kaikkiin käymiimme kohteisiin olleet tosi tyytyväisiä.

Yksi elähdyttävimmistä on Montalcino, jota em. kirjanen kuvailee arvostettujen punaviinienkin paikaksi. Me tutkimme siellä linnoitusta, kunhan ensin kumpuilevat maisemat oli huristeltu ja hieman peilattukin.


Vaikka kameraa kuinka pyöritteli ja venytteli, ei koko linnoitusta tietenkään saanut samaan kuvaan. Alla olevasta kuitenkin pääsee jyvälle siitä, mihin on menossa. "Ylätasanteelle" (asiantuntijoita hirvittänee sanavalinta) johtivat yhdet kiikkerät rappuset, mutta koska olimme liikkeellä vallan aikaisin, ei niissä ollut ruuhkaa. Ja kiipeäminen kannatti - kauniit maisemat avautuivat ihan toisin kuin auton ikkunasta.
Pieniä yksityiskohtiakin on kiva tallentaa!


Ja sitten kohti kylää, joka tietenkin oli aivan linnoituksen juurella. Itse nautin näistä pikku kylistä ja niiden kujilla tepastelemisesta kovasti! Joka kylässä on yleistä ja yhtäläistä, mutta myös niitä pieniä yllätyksiä, joista osan yritän napata kamerankin muistiin.


Vierailupäivämme oli 24.6. - vanhanaikaisen ajanlaskun mukaan juhannusaatto. Se ja kaikkien matkojemme ainoa pakollinen päivittäinen tavoite eli jäätelö yhdistyivät sopivasti, kun löytyi yhdestä kylän kurvista jäätelökioski.


 Ja mkäs näistä on valitessa! Kuopus ilostutti kauppiaan tilaamalla suklaa-tuplasuklaa-nutella -yhdistelmän, minä nautin limoncello-jäätelöä.


 Tällä lähetimme juhannusterveisiä kotiväille:


Tietenkin nämä "pakolliset" turisti-ruokakaupat löytyivät Montalcinostakin, mutta eipä siitä kannata välittää. Ymmärrän oikein hyvin paikallista väkeä, joka yrittää hyödyntää tavalla tai toisella sen, että nurkissa pamppaloi kaiken maailman sakkia.


Lohdullista kyllä, myös nämä juttuporukat ovat yhä olemassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Köysiradalla

Canyon Park  -kiipelypuiston löysi isompi lapsi internetin syövereistä talvella 2017, kun aloimme taas pohtia kesän kohteita. Tuo kammotu...