maanantai 5. kesäkuuta 2017

Suuria tunteita napolilaisittain


Kuvahaun tulos haulle loistava ystäväni

Elena Ferranten neliosaisesta napolilaistarinasta on suomennettu jo kaksi: Loistava ystäväni sekä Uuden nimen tarina.

Tarina alkaa napolilaislähiöstä 1950-luvulta ja kulkee pikku hiljaa eteenpäin kuvaten niin Lilan ja Elenan ystävyyttä kuin heidän koko yhteisönsä ihmissuhteita, muutoksia ja arkea. Elämä on niukkuutta, väkivaltaa, yhteishenkeä, eteenpäin pyrkimistä. Mahdollisuuksia on vain kovin vähän.

Toinen osa jatkaa siitä, mihin ensinnäinen päättyi. Ystävyys on koetuksella monin tavoin, eikä arkikaan muutu yhtään helpommaksi iän myötä. Tytöistä toinen on valinnut avioliiton, toinen opiskelun. Eikä kumpikaan reitti ole helppo.

Molempien kirjojen kohdalla lukukokemus on lumoava! Elena kertoo heidän elämästään niin elavästi, että tuntuu aivan siltä kuin olisin itse mukana. Jossakin vaiheessa romaaneja tuli se muistakin loistoteoksista tuttu ongelma: lukeako yhtä uppoutuneena loppuun vaiko sittenkin alkaa säästellä?

Nyt toivon, että saan käsiini loputkin sarjan osat. Ja tietenkin toivon, että YLE aikanaan toimittaa meille tv-sarjan, jonka filmatisointi on käsittääkseni jo menossa.


 Kuvahaun tulos haulle uuden nimen tarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Köysiradalla

Canyon Park  -kiipelypuiston löysi isompi lapsi internetin syövereistä talvella 2017, kun aloimme taas pohtia kesän kohteita. Tuo kammotu...