keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Pastaa ja kesäkurpitsaa - kun niitä on yllin kyllin



Lomaviikollamme 2015 majapaikkamme emäntä kantoi meille runsaasti kasvattamiaan kesäkurpitsoja. Mitä niistä tehdä, kun vain minä syön kyseistä kasvia myös sinällään?

Googlen ihmeellinen palvelualttius johdatti Yhteishyvän sivuille, joista alla oleva Carponara-kesäkurpitsavuokan ohje on suoraan napattu:

Ainekset

4 annosta
300 g pastaa, esim. farfalle
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
1 paketti pekonia (170 g)
ripaus rouhittua mustapippuria
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa

Ohjeet

- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa pieniksi paloiksi. Paahda kesäkurpitsapaloja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta kesäkurpitsat pannulta syrjään.
- Hienonna pekoni ja paahda kuivalla pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon sipulit ja anna hetken pehmetä.
- Sekoita joukkoon kesäkurpitsat ja mausta seos rouhitulla mustapippurilla.
- Valuta pasta ja kaada kerroksittain voideltuun uunivuokaan pekoni-kesäkurpitsaseoksen kanssa.
 - Sekoita kulhossa munat, kerma, maito, juustoraaste ja suola keskenään. Valuta munaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes munaseos on täysin hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.



Loota maistui mainiolle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pyhän Fransiskus Assisilaisen kotikonnuilla

Valitettavan hiljaista täällä blogissa on ollut, vaikka Italia ei olekaan ollut tauolla. Liityin viime keväänä Hämeenlinnn Finlandia-Ital...