lauantai 25. maaliskuuta 2017

Tuorepastataikina





Jos ei tuorepastakauppaa ole lähellä, on homma hoidettava itse. Eikä se oikestaan ole edes vaikeaa. Hommaa helpottavat yleiskone taikinaa veivatessa sekä aika, sillä taikinan on ainakin minun käyttämäni ohjeen mukaan levättäva tunnin verran.

Pastakonetta ei välttämättä tarvitse. Taikinan saa litteäksi kaulimella ja paloiksi vaikkapa veitsellä.


Keväällä 2009 sain kollegaltani tuorepastataikinan ohjeen, johon hän luottaa. Meni vielä viisi vuotta, kunnes aika oli kypsä pastakoneen hankintaan. Sen sain yllättäen rakkaalta siskoltani. Enteet onnistumiseen ovat todella hyvät.

Tällä ohjeella veivataan:

500 g (8 dl) durum-vehnää
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 munaa
1,5 dl lämmintä vettä

Siivilöi jauhot kulhoon ja sekoita suola niihin.
Tee jauhojen keskelle syvennys, johon lisätään öljy, munat ja vesi.
Alusta ainekset notkeaksi taikinaksi ja vaivaa vähintään 10 minuuttia.
Kiedo taikina tuorekelmuun, minkä jälkeen siirrä se jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.

Sitten litistämään, veivaamaan ja keittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kun mikään ei ole suorassa

 Autostrada halki Italian on tuiki tarpeellinen reitti, mutta toisinaan ei ole tarvetta sille. Yhteen reissuumme pääsimme lähtemään jo pe...